Smart Förbrukningsförråd

smart förbrukningsförråd

Automatisk och sömlös orderläggning

Många verksamheter kräver ett ständigt inflöde av förbrukningsvaror.
Med Qlocx smarta förbrukningsförråd har man alltid det som behövs. Förbrukningsvaror fylls på när det börjar ta slut, helt automatiskt. Med ett Smart Förbrukningsförråd från Qlocx får man full koll på sina lagersaldon, materialpåfyllning sker automatiskt och nödvändigt material finns alltid tillgängligt och nära till hands när man behöver det som mest.


Så här fungerar förbrukningsförrådet

Ett Smart Förbrukningsförråd står inne i en leveranscontainer och öppnas på precis samma sätt som containern. Administratören bestämmer vilka varor, och hur många av varje, som ska finnas i förrådet och anger vid vilken saldopunkt man vill ha varan påfylld. När byggprojektet behöver hämta material, exempelvis ett paket skruv eller spik, öppnar de förrådet, skannar paketen och checkar ut dem - allt via Qlocx app.

På så sätt kan Qlocx hålla reda på vad som finns kvar och lägga automatiska beställningar hos leverantören när varan börjar ta slut. När materialbehoven på byggprojektet ändras över tid kan man som administratör enkelt ändra vad man vill ha i förrådet så att det passar deras behov.


Fördelar

qlocx app

  • Ökad effektivitet med automatisk logistik.
    Med Qlocx smarta förbrukningsförråd kan produktionsledaren få mer tid till annat när de nu slipper hålla reda på lagersaldon. De bestämmer bara en orderpunkt så löser systemet påfyllningen automatiskt. Minskad administration ger ökad effektivitet, jämfört med att behöva sitta vid datorn och beställa varor.

  • Material finns alltid nära och tar aldrig slut.
    Produktion som fått slut på material kommer att stå stilla. Stillastående kostar pengar och förseningar kan bli riktigt dyra på längre sikt. Med förbrukningsförrådet kan en ny beställning automatiskt läggas innan varan tagit slut så att ni alltid kan hitta det ni behöver i förrådet och fortsätta arbeta oavbrutet.

  • Bättre koll på förbrukningsmönster
    Som administratör har man full kontroll över förrådets artiklar och kan när som helst lägga till, ta bort eller ändra på saldon och värden. På så sätt är förrådet ytterst flexibelt och kan optimeras för hur just er produktion ser ut.

Ett Smart Förbrukningsförråd placeras i en Qlocx Leveranscontainer.
Leveranscontainern kan hyras från våra samarbetspartners:

Vill du veta mer om det Smarta Förbrukningsförrådet eller begära en offert?


GÅ TILL FORMULÄRET

Eller kontakta Björn på


Björn Nyckelgård