Viewing entries in
Pressklipp

Trikåfabriken i den digitala tidsåldern

Comment

Trikåfabriken i den digitala tidsåldern

Joakim Redaelli, CS Logistics projektledare, ansvarar för Trikåfabrikens logistik

Joakim Redaelli, CS Logistics projektledare, ansvarar för Trikåfabrikens logistik

CS Logistics tar Trikåfabriken till den digitala tidsåldern

Få platser i Stockholm har under de senaste decennierna förändrats så mycket som Hammarby Sjöstad. För inte så länge sedan var det garage, skrothandlare och fabrikslokaler som förknippades med området - Idag är Hammarby mer känt för sina moderna familjebostäder, vackra grönområden, trendiga restauranger och promenadstråken längs Hammarbyhamnen. Staden växer ständigt och just nu byggs bland annat skyskrapan Sthlm New 01, lägenhetshus i Heliosparken och Fabege och Arconas påbyggnader till Trikåfabriken, en av södra Stockholms mest anrika industrilokaler med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1920-talet. Dåtid möter nu framtid på ett sätt som tar tillvara på det kulturella arvet, samtidigt som det lämnas plats för modern design och teknik.

Ett annat exempel på gammalt som möter nytt är den digitaliserade bygglogistik som Veidekke och CS Logistics tillämpar i projektet. Trikåfabriken var nämligen ett av de första byggprojekten att använda företaget Qlocx digitalt uppkopplade container för leverans av byggmaterial. Tekniken gör att produktionsarbetarna inte längre behöver möta transportören för att ta emot varorna. De lämnas istället i leveranscontainern som båda parter kan öppna genom en mobilapplikation. Material kan därför köras ut till projektet på natten så att arbetarna har sina varor direkt när arbetsdagen börjar. Sedan den togs i bruk har i skrivande stund över 1600 paket tagits emot i leveranscontainern.

De två personer som mest frekvent varit i kontakt med leveranscontainern sedan den togs in i mars 2018 är projektledaren Joakim Redaelli från CS Logistics och lagbasen Ingemar ”Igge” Persson från Nymans Elektriska AB. De båda lät sig intervjuas för att visa hur leveranscontainern påverkat arbetet.

När vi möts vid leveranscontainern är det snöstorm, så vi går in i värmen på platskontoret intill Hammarbyvägen. Joakim bjuder på en kopp kaffe och vi slår oss ned i varsin fåtölj.

Ni har haft Qlocx leveranscontainer i snart ett år nu. Känner du att det var rätt beslut för er på CS Logistics?

JR: Det tycker jag verkligen. Mycket av det som har gått till containern togs annars emot precis vid grinden ute på gatan, vilket skapar problem med våra andra materiallossningar. Vi har minskat antalet transporter jättemycket sedan vi skaffade containern. Här levereras det på natten, vilket gör att man inte märker av bilarna under produktionstid.

Har arbetsplatsen blivit säkrare sedan leveranscontainern togs in?

JR: Ja, det är en stor skillnad. När man bygger såhär centralt och inte har någon plats förutom sitt område är det alltid problem. Men leveranser via containern körs bara på nätterna, vilket gör att det inte är folk på området och inga andra leveranser som de krockar med.

Vad tycker era underentreprenörer om er digitala bygglogistik?

JR: Nymans El är supernöjda. De sade förra veckan att Qlocx har varit ett stort positivt inslag på det här projektet. Nymans El har leverans varje natt och det är många småpaket. Jag skulle, mellan tummen och pekfingret, säga att de utgör säkert en tredjedel av alla leveranser.

Hur skulle man kunna förbättra den digitaliserade bygglogistiken ännu mer?

JR: Jag tror det här med att koppla in leverantörer är viktigt. Förut fick jag lägga ned ganska mycket tid på att tala med leverantörer. Det är nog lättare att få in tjänsten på nya projekt om mycket av sådant är fixat redan innan man ställer dit leveranscontainern.

Joakim tar på sig hjälmen och återvänder till Trikåfabriken efter att ha välkomnat Ingemar in till kontoret. Ingemar berättar sedan vad logistiklösningen betytt för honom som underentreprenör.

Lagbasen Ingemar ”Igge” Persson tar dagligen emot leveranser i Qlocx leveranscontainer.

Lagbasen Ingemar ”Igge” Persson tar dagligen emot leveranser i Qlocx leveranscontainer.

Har din arbetssituation förändrats sedan ni började använda Qlocx leveranscontainer?

IP: Ja, absolut. Ofta är det så att det viktigaste materialet behövs direkt på morgonen och en sådan här dag skulle man inte haft en susning om när leveransen skulle komma, när det är sådant här väder. Men nu kommer leveranserna omkring klockan två på natten.

Har möjligheten att få leveranserna på natten alltså gjort arbetet lättare för dig?

IP: Ja, jättemycket faktiskt, i och med att vi har grejerna på morgonen. Folk beställer dagen innan och har sakerna på morgonen. Annars hade en leverans kunnat komma runt elva, halv tolv skulle jag gissa.

Innan leveranscontainern, hur ofta avbröts ditt arbete av leveransrelaterade telefonsamtal?

IP: Om det var en stor leverans var jag tvungen att ringa ihop lite gubbar för att komma ned och hämta sakerna. Det kunde ta en halvtimme, fyrtiofem minuter innan vi fick in sakerna. Gällande leveranser blir jag uppringd mycket mer sällan nu. Nu stannar vi till vid containern varje morgon när vi går ut från kontoret. En kille är utsedd till att öppna containern och ställa ut sakerna, sedan hjälps vi alla åt att ta med sakerna när vi går bort till bygget.

Vad skulle man kunna göra för att förbättra lösningen ännu mer?

IP: Det vi har pratat om är att beroende på byggets storlek ha en större container för få plats med mer och att slippa göra tilläggsbeställningar. Det skulle också vara ännu bättre om leveranscontainern kunde ställas borta vid grinden, men sådant måste planeras redan från början.

Qlocx leveranscontainer står vid Hammarby Fabriksväg och sedan mars 2018 har 1600 paket levererats dit. Platskontoret med Ingemars kontorshörna syns strax bakom containern.

Qlocx leveranscontainer står vid Hammarby Fabriksväg och sedan mars 2018 har 1600 paket levererats dit. Platskontoret med Ingemars kontorshörna syns strax bakom containern.

Ingemar tackar för sig och tar plats vid sitt skrivbord med utsikt mot byggprojektet ett kvarter bort. Det är bara några månader kvar tills Trikåfabriken återigen står öppen för nästa generation av företagande och redan nu, under själva konstruktionen, går det att se hur modern digital teknik kan gå hand i hand med det anrika industriella arv som Hammarby Sjöstad präglas av – ett exempel på att det moderna inte nödvändigtvis måste ersätta det gamla, utan istället kan ge det nytt liv.

Comment

Leveranscontainern fyller 1 år!

Comment

Leveranscontainern fyller 1 år!

Vi på Qlocx har nu haft våra uppkopplade leveranscontainrar ute på Stockholms byggarbetsplatser i precis ett år och de har redan visat sig bli en riktig succé. Inte enbart för byggprojekten, men även för leverantörerna och inte minst för transportörerna.

DB Schenker har levererat material till Qlocx leveranscontainrar för bland andra Hilti och har nu gått ut i Foretagande.se och berättat hur värdefull denna typ av digital utveckling har varit för deras egen verksamhet.

Mats Grundius, VD för DB Schenker säger följande:

Den nya tekniken skapar förutsättningar för att effektivisera logistikkedjan, vilket inte minst är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi kan lossa snabbt och säkert utan att störa ordinarie verksamhet och om vi kan leverera gods på kvällar och nätter slipper vi även bilköer.

Erik Nordqvist är Customer Solution Manager på DB Schenker och har följande att säga om vår typ av lösning:

Digitala lås kommer att möjliggöra för många branscher och olika typer av arbetsplatser i framtiden. Alla vill ha leveranser snabbt, flexibelt och effektivt utan att behöva avbryta sitt eget arbete. Det är där containrar, leveransrum och boxar rustade med digitala lås kommer in.

Vi är såklart jättestolta att kunna bidra med en så pass uppskattad produkt som visat sig hjälpa alla parter i logistikkedjan.

Qlocx ser fram emot att ta både leveranscontainern, och andra nya och innovativa lösningar, till fler verksamheter under 2019!

Comment

Qlocx och NCC omskrivna i Byggvärlden

Comment

Qlocx och NCC omskrivna i Byggvärlden

"Nu kan jag hämta paketen i samband med lunchen eller raster när jag ändå lämnar bygget. Det blir mycket effektivare"

Detta säger Lars Gustafsson som är förrådsansvarig hos NCC. Han lät sig intervjuas av Byggvärlden tillsammans med Ida Martelleur, Claes Henschel och oss på Qlocx för att berätta hur vi genom Vinnovas projekt “Uppkopplad Byggarbetsplats” har lyckats effektivisera bygglogistiken och göra produktionsarbetet både säkrare, resurssnålare och effektivare.

Vi ser med glädje fram emot att testa fler smarta lösningar tillsammans med NCC under Vinnova-projektets gång, så håll utkik för fler nyheter av denna kaliber under den närmaste framtiden.

Den digitala revolutionen i Svensk byggindustri har bara börjat!

Comment