Viewing entries in
Hänt hos Qlocx

Qlocx-teamet växer!

Comment

Qlocx-teamet växer!

Våren är på intåg och Qlocx-teamet och vi välkomnar nu två nya medarbetare - en karismatisk fältsäljare med lång erfarenhet av byggbranschen och en ung, ambitiös utvecklare som varit med och utvecklat ekonomiappen Zlantar. Tillsammans med våra nya kollegor fortsätter vi att digitalisera svensk bygglogistik och sätter kurs mot att göra våra produkter ännu smartare.

Vi ser fram emot ett spännande år där vårt team kommer fortsätta växa sig starkare. Håll utkik efter fler nya tjänster hos oss framöver i takt med att vår verksamhet växer!

Comment

Är du vår nya Sales Manager?

Comment

Är du vår nya Sales Manager?

Vilka är vi på Qlocx?

Qlocx revolutionerar hur man tar emot paket och leveranser genom våra egenutvecklade appstyrda lås. Mobilen blir din digitala nyckel till leveransenheten vilket ger oändliga möjligheter att skapa smarta logistiska flöden där man tar bort mötet mellan leveransbud och mottagare. Vår primära produkt mot byggsektorn är en uppkopplad leveranscontainer som placeras i staketet runt byggarbetsplatsen. Leveranscontainern tar främst emot mindre gods, exempelvis förbrukningsmaterial, och gör att logistiken till byggarbetsplatsen blir mer kontrollerad, säkrare och effektivare. Produkten tillåter bygget att arbeta utan att bli avbrutna i arbetsdagen. Som komplement till leveranscontainern så lanserar vi även två tilläggsprodukter, ett smart förbrukningsförråd samt ett automatiskt flöde för hantering av hyrmaskiner på byggarbetsplatsen. Bland våra existerande kunder inom byggsektorn finner du flera av de allra största t.ex. Skanska, NCC, JM och Veidekke.

Vad söker vi?

Qlocx är en startup i expansiv fas och för att fortsätta vår spännande och snabbt expanderande utveckling söker vi nu en Sales Manager med primärt fokus på utesälj för att driva Qlocx säljarbete mot byggarbetsplatser. Detta är ett säljjobb som skiljer sig från mängden där du får vara med och skapa en helt ny nisch inom Sveriges största industri där vi jobbar med nya spännande produkter för en modern och sömlös bygglogistik. Tillsammans jobbar hela bolaget som ett familjärt team med främsta mål att stötta och hjälpa till i säljarbetet vilket är djupt rotat i arbetskulturen vi skapat.

Vad innebär rollen?

Som utesäljare kommer du att vara ute och besöka våra kunder för att ta reda på hur våra logistikprodukter kan hjälpa dem. Du kommer till största del vara ute för att möta kund på byggarbetsplats men också på kundens kontor.

Vår försäljningsmodell bygger på närvaro hos kund och konsultativ försäljning i samråd med våra samarbetsorganisationer. Detta innebär en varierande och praktisk vardag. Ena stunden rullar du upp ärmarna för att demonstrera våra produkter för nya kunder och i nästa säljer du våra logistiktjänster till existerande kunder tillsammans med all den service och eftervård som kommer med Qlocx varumärke. Det handlar i stor mån om att vårda de goda relationerna med våra kunder samt att hjälpa dem hitta de mest effektiva logistiklösningarna för deras behov.

 • Du äger och driver Qlocx säljarbete med tydligt strategiskt fokus.

 • Du får en varierande vardag med allt från demonstrationer till strategiska beslut.

 • Du får möjlighet att sälja branschens mest banbrytande produkter och tjänster.

 • Du verkar i Stockholm med omnejd som bas men med nationellt och i framtiden även internationellt fokus.

Vad erbjuder vi?

Vi ger dig allt du behöver för att nå framgång i din roll. Du kommer att möta en unik kombination av självständighet och kamratskap, där du hanterar din egen planering samtidigt som du är en del av ett inkluderande team med exceptionell familjär kultur. Vi kommer att ge dig stort eget ansvar och vi har förtroende för att du gör vad som krävs för att leverera enastående resultat. Framgång på Qlocx handlar om teamwork, förmåga och utvecklingspotential, oavsett din bakgrund.

Vi önskar att du:

 • Har ett genuint tekniskt intresse där försäljnings- och/eller branscherfarenhet är meriterande.

 • Har en god kommunikationsförmåga, är strukturerad samt arbetar relationsskapande och målinriktat.

 • Är van vid att arbeta självständigt men uppskattar också att bidra och utvecklas i ett vinnande team.

 • Har en stor social förmåga och känner dig bekväm både i kontorsmiljö och på byggarbetsplats.

 • Har ett stort driv, är ansvarsfull och finner motivation i utmaningar.

 • Delar våra grundvärderingar mod, integritet, teamwork och engagemang.

 • Är bosatt i Stockholmsområdet

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningarna hanteras löpande. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Christian Åsheim, VD, på +46 701 452575, christian.asheim@qlocx.com

Qlocx-Christian3.jpg

Comment

JUNIOR UTVECKLARE SÖKES

Comment

JUNIOR UTVECKLARE SÖKES

Det nya året har tagit sin början och den svenska byggindustrin fortsätter växa i flera sektorer.

Enligt ByggKonjunkturens prognos för 2019 kommer vi se en fortsatt satsning på lokaler och anläggningar, framförallt inom den offentliga sektorn. Qlocx har stora planer för 2019 och kommer delta i ett flertal av dessa nya projekt - först ut är Skanskas projekt vid Kulturhuset Stadsteatern.

I år kommer vår verksamhet fortsätta att växa och därför söker vi nu en driven Junior Utvecklare till vårt team.

Vill du starta din karriär i en produktägarposition? Har du intresse av front-end men är även intresserad av att få arbeta med back-end? Vi söker dig som är laddad för en rolig utmaning och har grundläggande kunskaper inom React och Node.

Qlocx revolutionerar hur man tar emot paket och leveranser genom våra egenutvecklade appstyrda lås. Mobilen blir din digitala nyckel, vilket ger oändliga möjligheter att skapa smarta logistiska flöden där chaufför och mottagare aldrig behöver möta varandra.

VI SÖKER DIG SOM:

 • Är intresserad av mjukvaru- och systemutveckling

 • Har kompetens inom Node.js och React.js

 • Är ambitiös och lojal

 • Gillar att lära dig nya tekniker

 • Drivs av att producera hög kvalitet

 • Söker ett heltidsjobb med eget ansvar och hög grad av frihet

Är du eller någon du känner intresserad av en karriär som utvecklare med hög grad av personlig frihet, ansvar och påverkan? Hör av er till oss idag!

Kontakta Robert Kofoed070-970 03 62 eller robert.kofoed@qlocx.com

Det kommer bli mycket roligt att se vad året erbjuder och vi ser fram emot att ta ombord fler duktiga medarbetare på denna spännande resa!

Gott nytt år från Qlocx!

Comment

En tillbakablick på Qlocx år 2018

Comment

En tillbakablick på Qlocx år 2018

Qlocx har haft ett riktigt roligt år 2018.

En hel del har hunnits med sedan årets början. Här är några av höjdpunkterna:

Detta är såklart bara början på en mycket spännande resa och vi ser fram emot vad 2019 har att erbjuda.

Vi på Qlocx önskar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Comment

Qlocx avbelastar Stockholmstrafiken genom nattleveranser

Comment

Qlocx avbelastar Stockholmstrafiken genom nattleveranser

Tillsammans med Ahlsell och Skanska bryter vi ny mark för en huvudstad med minskad trafik genom att börja köra nattleveranser.

I dagsläget går ca 75% av alla byggarbetsplatsernas leveranser mellan kl 6 - 12. Samtidigt som lastbilar måste kunna ta sig fram till stadens alla byggprojekt under dagtid slåss allt fler fordon om utrymmet på gatorna, bland annat på grund av ökad inflyttning och e-handel.

Vi tänker lösa detta problem genom Off Peak-leveranser. Bara en vecka efter vår gemensamma workshop med Ahlsell och Skanska genomfördes den första nattleveransen till Skanska-projektet Solna United.

Qlocx leveranslösning gör att trycket på Stockholmstrafiken på sikt kan sänkas genom nattleveranser, då gods istället kan köras när resten av Stockholm ligger och sover. Det gör även att byggarbetsplatsen har godset redan när arbetsdagen börjar istället för att behöva avbryta arbetet och ta emot godset.

En person som ser potentialen i lösningen är Benjamin Lindén, kategoriansvarig för arbetsplatslogistik hos Skanska:

”Vi har nu tagit ett första steg att förflytta vårt leveransflöde av paket- och styckegods till natten tack vare Qlocx digitala lås. Vi ser detta som en viktig nyckel i framtidens bygglogistik för innerstadsprojekt i storstäderna."

Vi på Qlocx är glada att kunna erbjuda en smartare bygglogistik! Läs mer om lösningen här.

Comment

Julklapps-fynda i vår nya webbshop!

Comment

Julklapps-fynda i vår nya webbshop!

mailbilden.jpg

Vi på Qlocx vill inte att man ska behöva hålla reda på massor av olika nycklar i sitt hem.

Om du just nu läser detta inlägg på mobilen tittar du faktiskt på din nya brevlådenyckel.

Vår smarta postlåda öppnas nämligen med ett enkelt knapptryck på mobilen och man kan snabbt dela med dig av den digitala nyckeln till vem man vill. Kanske man vill låna ut ett verktyg till grannen? Ska en vän lämna tillbaka något när man inte är hemma? Det löser man med en MP4000 Smart från Qlocx och Berglund.

Vi tycker MP4000 Smart är en perfekt julklapp för familjen, så nu har vi lanserat vår egen webbshop! Använd rabattkod QLOCX2018 i kassan för 20% rabatt och gratis frakt. Koden gäller januari ut eller de 100 första postlådorna.

Qlocx är stolta över att kunna lösa problem stora som små, både för företag och hushåll.

Håll ett öga här på Qlocx.com eller på våra sociala medier för fler spännande händelser inom närmaste framtiden!

Comment