Skanska Solna United

Comment

Skanska Solna United

  • Byggare: Skanska

  • Stad: Solna

  • Område: Solna Station

  • Storlek (kvm): 33 000

  • Antal våningar: 10

  • Inflyttning: Kvartal 2, 2020 (Preliminärt)

För Qlocx kommer Skanskas byggprojekt Solna United alltid att vara speciellt. Det var nämligen det första bygget som valde att testa vår leveranscontainer, som idag visat sig bli en succé hos ett flertal byggprojekt från en rad olika aktörer i byggindustrin, inte minst inom just Skanska.

Solna United kommer att ge stadsdelen Solna en helt ny stor och modern kontorsbyggnad precis intill Solna Station. Den är belägen inom gångavstånd från Friends Arena, Quality Hotel Friends och Mall of Scandinavia i Arenastaden. Lokalerna kommer bland annat att erbjuda hyresgästerna restaurang och café, takterrasser, stort garage för bilar och cykelgarage, närhet till fantastiska joggingspår i Hagaparken och helt unika så kallade pods på taket - inglasade mötesrum med terrass som erbjuder en otrolig utsikt över Solna och Arenastaden.

Vi på Qlocx är mycket stolta över att Skanska Solna United valde vår smarta leveranscontainer för att förbättra sin bygglogistik på projektet. Vi har mötts av stor entusiasm och goda vitsord efter att nu ha arbetat med projektet sedan februari 2018.

Fredrik Siljehag, Skanskas platschef för Solna United, har följande att säga om värdet Qlocx logistiklösning har skapat för hans projekt:

“Skönt! Nu öppnar vi samtliga grindar på Skanska-projektet Solna United med Qlocx app. Säkrare lossning och bättre kontroll över lossande fordon. Leveranscontainer, grindar och snart också bygghissar. Allt med samma app.”


Vad har Qlocx leveranscontainer betytt för er på Solna United?

“Säkrare leveranser, färre borttappade paket, färre missförstånd.”

Vad har blivit annorlunda jämfört med hur logistiken såg ut innan ni tog in den?

“Vi spenderar inte längre 10 tjänstemannatimmar per vecka på att leta efter leveranser som redan har kommit fram. Qlocx har lärt oss saker vi inte visste att vi kunde genomföra.”

Comment