Viewing entries in
Skanska

Skanska Kungsmässan

Comment

Skanska Kungsmässan

 • Byggare: Skanska

 • Stad: Kungsbacka

 • Ägare: Aranäs Fastigheter KB

 • Antal butiker: 90

 • Nyinvigning: Kvartal 3, 2019 (Preliminärt)

I slutet av februari 2019 satte bygget igång av de nya kontorsbyggnader och parkeringshus i området Valand som ska förbinda Kungsmässan med Kungsbackas stadskärna. Skanska rodde hem kontraktet från Aranäs Fastigheter som har för avsikt att utveckla 7 nya kvarter i området med utrymme för ett flertal bostäder, kontor, butiker och restauranger.

Under den första etappen av bygget har Skanska nu valt att använda sig av vår leveranscontainer för att hantera sitt inkommande gods. Projektet blir det första för Qlocx i Göteborgsområdet och blir förhoppningsvis en startpunkt för en minst lika framgångsrik väg framåt som vi redan haft i Stockholm. Inte nog med detta är även projektet ett av de första med att använda vår nya smarta lösning för automatisk och sömlös orderläggning, nämligen genom vårt Smarta Förbrukningsförråd!

Comment

Skanska Kulturhuset

Comment

Skanska Kulturhuset

Skanska har fått i uppdrag av Stockholms Stad att renovera Kulturhuset och Teaterhuset mitt i centrala Stockholm med målet att skapa en bättre inomhusmiljö, säkerhet och energieffektivitet i byggnaderna. Ombyggnaden påbörjades vid årsskiftet och förväntas pågå fram till 2020.

Ett ROT-projekt som detta skiljer sig från de flesta andra projekt vi på Qlocx varit delaktiga i eftersom kvarteret ligger mitt i ett av Stockholms mest trafikerade områden med bilar, bussar, spårvagnar och tusentals fotgängare som passerar varje dag. Till skillnad från andra Skanska-projekt som vi deltagit i finns här ingen plats för en leveranscontainer och gatorna runtomkring byggnaden behöver vara öppna för gångtrafikanter, vilket innebär att ytorna Skanska har att röra sig med är väldigt begränsade. Samtidigt är behovet av sömlösa leveranser precis lika stort här som vid deras andra byggprojekt. Hur kan man lösa detta?

När Skanska presenterade situationen för oss kom vi fram till att garaget under Kulturhuset kunde omvandlas till ett leveransrum för ROT-projekt. Qlocx låssystem installerades på en dörr och hela garaget kunde då användas på precis samma sätt som leveranscontainern, fast utan att behöva ta upp plats utanför byggnadens väggar.

Nu kan Skanska ta emot sina leveranser sömlöst till ROT-projektet på Kulturhuset utan att störa omkringliggande verksamheter, trafik och gångvägar. Qlocx system går att anpassa för alla typer av utrymmen, så med lite fantasi lyckades vi tillsammans med Skanska skapa en lösning som fungerade för alla!

Comment

Skanska Härolden

Comment

Skanska Härolden

 • Byggare: Skanska

 • Stad: Karlstad

 • Område: Klara

 • Bostäder: 150

 • Tillträde: Kvartal 3, 2020 - Kvartal 4, 2020 (Preliminärt)

Området Klara i Karlstad får ett nytt kvarter med flerbostadshus när Skanska nu dragit igång bygget av kvarteret Härolden . Byggnaderna kommer att vara sju våningar höga och vara belägna intill Klaraälven. När projektet står färdigt kommer Härolden innefatta 150 nya bostäder med balkonger som vetter ut mot vattnet. Restauranger och caféer planeras in i markplan och i kvarteret kommer det även finnas grönområden och parker.

Projektet började officiellt under hösten 2018 och idag börjar man ta emot leveranser genom Qlocx leveranscontainer som finns på plats. Vi på Qlocx är mycket glada över att nu ha levererat vår första leveranscontainer utanför Stockholm och ser fram emot att ta vår smarta lösning till fler städer runtom i Sverige.

Comment

Skanska STHLM New 01

Comment

Skanska STHLM New 01

 • Byggare: Skanska

 • Stad: Stockholm

 • Område: Hammarbyhamnen

 • Antal våningar: 27

 • Tillträde: Kvartal 3, 2020

Skanska bygger en av Stockholms högsta skyskrapor vid Hammarbyhamnen när projektet Sthlm New 01 nu har brutit mark. Fastigheten kommer att bli hela 27 våningar hög och ge besökarna en utsikt som sträcker sig över hela Stockholm. Byggnadens lokaler kommer att hyras ut till företag, kaféer samt en restaurang som kommer finnas längst upp i skyskrapans skybar. Sthlm New 01 kommer utan tvekan att bli ett av södra Stockholms mest prominenta landmärken när det står färdigt för inflyttning under andra halvan av 2020.

Qlocx är naturligtvis med nu redan från start och projektet har en leveranscontainer på plats för att byggare och hantverkare dagligen ska kunna ta emot nödvändigt material på ett snabbt, smidigt och säkert sätt. Vi ser fram emot att utveckla vår produkt och kommer vara lyhörda så att vi kan göra leveranscontainern ännu mer användbar och effektiv för Skanskas byggarbetare och transportörerna av godset. Tillsammans med bland annat byggprojektet Trikåfabriken lite längre ned på gatan från Sthlm New 01 innebär det att Hammarbyhamnen och Sjöstaden under närmaste tiden är högbelastad med trafik till de olika projekten. Qlocx effektiva lösning för bygglogistik bidrar till kortare och smartare leveransprocesser som på sikt kan minska trycket på trafiken i området.

Comment

Skanska Tekniska Nämndhuset

Comment

Skanska Tekniska Nämndhuset

 • Byggare: Skanska

 • Stad: Stockholm

 • Område: Kungsholmen

 • Kontorsplatser (personer): 1 400

 • Nyinvigning: 2023 (Preliminärt)

I Stockholm pågår just nu nybyggnader och ombyggnader av ett flertal välkända fastigheter, däribland renoveringen av Tekniska Nämndhuset på Kungsholmen som planerats under en längre tid. Nu har äntligen planerna satts i praktik och projektet har tagit sin början.

Tanken är att göra Tekniska Nämndhuset till en modern byggnad med plats för upp till 1400 personer i kontorslokaler samt plats för andra typer av verksamhet. Målet är att öka samarbetet mellan stadens olika förvaltningar som befinner sig i lokalen och göra dem mer effektiva.

Qlocx kan nu meddela att Skanska i sin roll som huvudentreprenör för projektet har valt att ta emot sina leveranser av gods genom vår uppkopplade leveranscontainer. Då detta är ett av Skanskas senast påbörjade projekt i Stockholm och då de har tidigare positiva erfarenheter av att använda Qlocx leveranscontainer har man valt att återigen använda sig av lösningen även för Tekniska Nämndhuset.

Vår förhoppning är att genom detta projekt inte bara påminna Skanska om hur vår smarta lösning för bygglogistik kan förenkla och effektivisera deras verksamhet, utan även visa för Stockholms Stad vad en sådan lösning betyder för samhället genom ökad säkerhet för byggarbetare och andra personer på plats, samt minskat tryck på trafiken i Stockholm genom att erbjuda en ökad frihet för transportörer att kunna köra ut leveranserna under de minst trafikerade timmarna på dygnet.

Comment

Skanska Solna United

Comment

Skanska Solna United

 • Byggare: Skanska

 • Stad: Solna

 • Område: Solna Station

 • Storlek (kvm): 33 000

 • Antal våningar: 10

 • Inflyttning: Kvartal 2, 2020 (Preliminärt)

För Qlocx kommer Skanskas byggprojekt Solna United alltid att vara speciellt. Det var nämligen det första bygget som valde att testa vår leveranscontainer, som idag visat sig bli en succé hos ett flertal byggprojekt från en rad olika aktörer i byggindustrin, inte minst inom just Skanska.

Solna United kommer att ge stadsdelen Solna en helt ny stor och modern kontorsbyggnad precis intill Solna Station. Den är belägen inom gångavstånd från Friends Arena, Quality Hotel Friends och Mall of Scandinavia i Arenastaden. Lokalerna kommer bland annat att erbjuda hyresgästerna restaurang och café, takterrasser, stort garage för bilar och cykelgarage, närhet till fantastiska joggingspår i Hagaparken och helt unika så kallade pods på taket - inglasade mötesrum med terrass som erbjuder en otrolig utsikt över Solna och Arenastaden.

Vi på Qlocx är mycket stolta över att Skanska Solna United valde vår smarta leveranscontainer för att förbättra sin bygglogistik på projektet. Vi har mötts av stor entusiasm och goda vitsord efter att nu ha arbetat med projektet sedan februari 2018.

Fredrik Siljehag, Skanskas platschef för Solna United, har följande att säga om värdet Qlocx logistiklösning har skapat för hans projekt:

“Skönt! Nu öppnar vi samtliga grindar på Skanska-projektet Solna United med Qlocx app. Säkrare lossning och bättre kontroll över lossande fordon. Leveranscontainer, grindar och snart också bygghissar. Allt med samma app.”


Vad har Qlocx leveranscontainer betytt för er på Solna United?

“Säkrare leveranser, färre borttappade paket, färre missförstånd.”

Vad har blivit annorlunda jämfört med hur logistiken såg ut innan ni tog in den?

“Vi spenderar inte längre 10 tjänstemannatimmar per vecka på att leta efter leveranser som redan har kommit fram. Qlocx har lärt oss saker vi inte visste att vi kunde genomföra.”

Comment