• Byggare: Arcona / Veidekke

  • Stad: Solna

  • Område: Hagastaden

  • Storlek (kvm): 42 000

  • Tillträde: Kvartal 4, 2019 - Kvartal 1, 2020 (Preliminärt)

När Arconas byggprojekt Patienten i Hagastaden är färdigställt kommer det att resultera i ett toppmodernt ögonsjukhus i världsklass, något som kallas för ett Eye Center of Excellence.

Lokalen kommer att låtas ut till S:t Eriks Ögonsjukhus, som nu förflyttar sin verksamhet från Kungsholmen till Solna. Byggnaden ligger precis intill huvudentrén för Nya Karolinska Sjukhuset (NKS) och kommer att bli en central plats i denna nya stadsdel som bland annat får ett stort antal nya lägenhetshus på andra sidan bron från NKS.

Som en del av detta byggprojekt har Arcona och Veidekke valt att plocka in en uppkopplad leveranscontainer från Qlocx. Området är kraftigt trafikerat då NKS räknas som en av världens största aktuella byggprojekt och de trånga gatorna i kvarteret leder till framkomlighetsproblem. Detta blir framförallt märkbart när större fordon som ska lämna av gods hos byggprojekten behöver samsas om det begränsade utrymmet och ofta blir tvungna att backa in genom grindarna. Vi på Qlocx ser med glädje fram emot att kunna mitigera detta problem genom att transportörer av gods till Patienten nu både snabbare och mer effektivt kan leverera gods utan att behöva beträda området. I förlängningen kan detta ge både ökad framkomlighet i trafiken och säkrare arbetsplatser när färre fordon behöver åka in på byggarbetsplatserna.

Fredrik Cederstöm, arbetsledare och ansvarig för projektets logistik, hade detta att säga om Qlocx leveranscontainer:

Kan verkligen rekommendera denna lösning på arbetsplatsen, den gör logistiken så mycket lättare och entreprenörerna på vårt projekt är supernöjda.

Comment