Skanska utökar sitt samarbete med Qlocx!

Comment

Skanska utökar sitt samarbete med Qlocx!

Tack vare de stora framgångarna i våra tidigare projekt har Qlocx leveranscontainer den senaste månaden införskaffats till ett flertal av Skanskas nya byggprojekt.

Började i november 2018:

Börjar i januari 2019:

Genom Qlocx lösning får Skanska nu bättre kontroll över sina leveranser och kan nu bygga upp några av Stockholms största landmärken mer resurseffektivt..

Vi ser fram emot ett spännande 2019 tillsammans med Skanska och våra övriga samarbetspartners!

Läs mer om Qlocx leveranscontainer.

Comment

Qlocx avbelastar Stockholmstrafiken genom nattleveranser

Comment

Qlocx avbelastar Stockholmstrafiken genom nattleveranser

Tillsammans med Ahlsell och Skanska bryter vi ny mark för en huvudstad med minskad trafik genom att börja köra nattleveranser.

I dagsläget går ca 75% av alla byggarbetsplatsernas leveranser mellan kl 6 - 12. Samtidigt som lastbilar måste kunna ta sig fram till stadens alla byggprojekt under dagtid slåss allt fler fordon om utrymmet på gatorna, bland annat på grund av ökad inflyttning och e-handel.

Vi tänker lösa detta problem genom Off Peak-leveranser. Bara en vecka efter vår gemensamma workshop med Ahlsell och Skanska genomfördes den första nattleveransen till Skanska-projektet Solna United.

Qlocx leveranslösning gör att trycket på Stockholmstrafiken på sikt kan sänkas genom nattleveranser, då gods istället kan köras när resten av Stockholm ligger och sover. Det gör även att byggarbetsplatsen har godset redan när arbetsdagen börjar istället för att behöva avbryta arbetet och ta emot godset.

En person som ser potentialen i lösningen är Benjamin Lindén, kategoriansvarig för arbetsplatslogistik hos Skanska:

”Vi har nu tagit ett första steg att förflytta vårt leveransflöde av paket- och styckegods till natten tack vare Qlocx digitala lås. Vi ser detta som en viktig nyckel i framtidens bygglogistik för innerstadsprojekt i storstäderna."

Vi på Qlocx är glada att kunna erbjuda en smartare bygglogistik! Läs mer om lösningen här.

Comment

Julklapps-fynda i vår nya webbshop!

Comment

Julklapps-fynda i vår nya webbshop!

mailbilden.jpg

Vi på Qlocx vill inte att man ska behöva hålla reda på massor av olika nycklar i sitt hem.

Om du just nu läser detta inlägg på mobilen tittar du faktiskt på din nya brevlådenyckel.

Vår smarta postlåda öppnas nämligen med ett enkelt knapptryck på mobilen och man kan snabbt dela med dig av den digitala nyckeln till vem man vill. Kanske man vill låna ut ett verktyg till grannen? Ska en vän lämna tillbaka något när man inte är hemma? Det löser man med en MP4000 Smart från Qlocx och Berglund.

Vi tycker MP4000 Smart är en perfekt julklapp för familjen, så nu har vi lanserat vår egen webbshop! Använd rabattkod QLOCX2018 i kassan för 20% rabatt och gratis frakt. Koden gäller januari ut eller de 100 första postlådorna.

Qlocx är stolta över att kunna lösa problem stora som små, både för företag och hushåll.

Håll ett öga här på Qlocx.com eller på våra sociala medier för fler spännande händelser inom närmaste framtiden!

Comment

Schenker om Qlocx: "En innovativ fullträff"

Comment

Schenker om Qlocx: "En innovativ fullträff"

Nyligen gick DB Schenker ut i Dagens Industri med en artikel som beskrev deras upplevelse av Qlocx leveranscontainer som en “innovativ fullträff.”

Vi är såklart mycket stolta över det goda betyget, men är samtidigt övertygade om att vad vi hittills sett bara är början på den stora potential som finns i vår revolutionära logistiklösning.

Qlocx leveranscontainer har på kort tid visat sig bli en succé för byggprojekt som länge letat efter sätt att digitalisera verksamheten, effektivisera logistiken, minska sin miljöpåverkan och förbättra säkerheten för arbetarna på bygget. Det ligger i alla byggprojekts intresse att förbättra dessa områden och gör leveranscontainern till en perfekt lösning för varje byggprojekt.

Vi på Qlocx ser med spänning fram emot att ta våra samarbetspartners verksamhet till nästa nivå med våra smarta uppkopplade produkter!

Comment

Qlocx.com får ett ansiktslyft

Comment

Qlocx.com får ett ansiktslyft

Qlocx.com har uppdaterats med ett helt nytt utseende som speglar de olika områden där våra smarta uppkopplade system hjälper användaren att förenkla sin vardag, oavsett om det är en privatperson eller en yrkesarbetare. Vi har gjort det enklare för våra besökare att hitta de produkter som är mest relevanta för just dem. Uppdelningen ser ut såhär:

Privat:

Om du är villaägare, lägenhetsboende eller fastighetsägare kan du här hitta smarta leveranslösningar för privata hushåll som både sparar tid och gör det mer bekvämt att ta emot paket till hemmet. Qlocx vision är att göra hemmet till ersättare för postombudet. Här hittar du produkter såsom postlådan MP4000 Smart, våra kylda leveransskåp för matleveranser, leveransrum och paketboxar för flerfamiljshus.

Företag:

Qlocx produkter är väl lämpade för att lösa utmaningarna hos företag, både i handeln och i byggindustrin. Hantering av leveranser och godsmottagning slukar mycket tid och resurser från verksamheter, som istället hade kunnat lägga den tiden på att förbättra och utveckla sina organisationer. Med våra produkter blir detta möjligt. För byggindustrin erbjuder Qlocx den välrenommerade leveranscontainern och den smarta leveranszonen. Till övrig handel finns våra smarta leveransrum och paketboxar som kan hjälpa butiker och kontor som regelbundet tar emot varuleveranser.

Övriga nyheter på Qlocx.com är bland annat bloggen som du just nu läser samt möjligheten att begära en offert och anmäla intresse för varje produkt direkt från vår sajt.

Vi ser fram emot att höra vad ni tycker om vår nya sajt och tar mer än gärna emot feedback om vad som kan göra den ännu bättre. Så tveka inte att kontakta oss!

Comment