Qlocx utvecklar smarta digitala lås till enheter anpassade för paketleveranser.
Öppna enheten med mobiltelefonen och dela ut digitala nycklar till vem du vill, t.ex. leveransbudet som ska leverera ett paket eller grannen som ska låna ett verktyg när du inte är hemma.

 

Leveransbox

Paketbox

Leveransrum

 
 

Qlocx leveranstjänst

Qlocx utvecklar just nu en leveranstjänst som testas på utvalda postnummer i Stockholm. Vi samarbetar i integrationsprojekt med alla stora transportbolag som vanligtvis levererar paket till dig men i dagsläget är däremot inte alla live. De transportörer som levererar paket just nu är:

 
 
Best logo.png
UPS logo.png
 
 

Vi uppdaterar kontinuerligt denna lista när nya transportörer går live. Tjänsten planerar vi att lansera under 2018 i flertalet svenska städer där mottagare både kan ta emot och returnera sina e-handlade paket.
Denna tjänst kommer vara fullt kompatibel med samtliga leveransboxar med Qlocx låsteknik.

Hur leveranstjänsten kommer att fungera kan du se i filmen nedan.

 
 
 

Är du intresserad av att veta mer om leveranstjänsten?

 

Skriv in ditt postnummer för att kolla du kan ta emot leveranser i ditt område!

Postnummer

Vi levererar till er!

Tyvärr levererar vi inte till detta postnummer just nu.

 
 
 Bredd: 560 mm Djup: 400 mm Höjd:  1050 mm

Bredd: 560 mm
Djup: 400 mm
Höjd:  1050 mm

Leveransbox

Qlocx leveransbox för villor ersätter den vanliga brevlådan och är dimensionerad för att kunna ta emot upp till 90% av alla e-handelsleveranser. Leveransboxen öppnas via en mobilapplikation och genom applikationen kan man dela ut både permanenta och temporära digitala nycklar med två enkla knapptryck.

Med Qlocx leveransbox kan du nu börja dela saker med dina grannar, ta emot leveranser genom att ge leveransbudet en digital engångsnyckel eller hyra ut din bil utan att du fysiskt behöver vara på plats för att ge ut bilnyckeln.

Leveransboxen kommer ha tre olika nivåer av funktionalitet.

 • Basic gör att du och din familj kan öppna leveransboxen med mobiltelefonen och använda den som en säker brevlåda. Med Basic kan du se alla öppningar som loggas i appen samt öka säkerheten på din post vilket minimerar risken för identitetsstölder. Basic är en gratistjänst och ingår i köpet av leveransboxen.
   
 • Delning ger dig fulla rättigheter att dela ut temporära och permanenta digitala nycklar på ett väldigt enkelt sätt till vem du vill, när du vill. Detta är en tjänst som alla med leveransbox kan uppgradera till för 9 kr/hushåll/månad.
   
 • Leverans ger dig möjlighet att ta emot och returnera paket från e-handlare, både nationellt och internationellt. Tjänsten möjliggör även att du kan skicka paket direkt ifrån leveransboxen. Denna tjänst kommer att lanseras under 2018 och kosta 49 kr/hushåll/månad och ge full tillgång till samtliga funktioner.

Leveransboxens säkerhet

 • Alla händelser loggas på person och tid
 • Feedback i appen om dörren är öppen eller stängd
 • Låset klarar av dragkrafter upp till 6000 N

 
 
Dinbox:Qlocx-paketbox.jpg
 
 

Paketbox

Qlocx har i samarbete med det marknadsledande fastighetsboxföretaget Dinbox utvecklat en paketbox för flerfamiljshus. Paketboxen installeras enkelt i entrén och kan delas av alla boende i fastigheten. Den ökar inte bara bekvämligheten för de boende utan kan även höja värdet på hela fastigheten.

Paketboxen öppnas enkelt genom Qlocx mobilapplikation där mottagaren även kan följa och administrera alla sina leveranser. Då ett paket ska levereras bokas ett slumpmässigt valt fack som matchar paketets storlek. När transportören har öppnat boxen och levererat paketet går automatiskt ett meddelande ut till mottagaren om vilket fack paketet blivit levererat i samt en digital nyckel till facket. Det är då endast mottagaren av paketet som har en nyckel till just det facket.

Paketboxen finns i flera storlekar, färger och material för att passa in i alla entréer. Läs mer om och beställ paketboxen på Dinbox hemsida.

Vi rekommenderar att ha ett fack i paketbox per 5 lägenheter.

Paketboxen kommer ha två nivåer av funktionalitet.

 • Delning ger dig fulla rättigheter att dela ut temporära digitala nycklar på ett väldigt enkelt sätt till vem du vill, när du vill. Används oftast för att dela saker med andra utan att behöva träffas samt för oannonserade leveranser av olika slag. Detta är en tjänst som alla med paketbox kan kan använda. Tjänsten har två valbara betalmodeller, antingen
  9 kr/hushåll/månad eller 9 kr per delningstillfälle vilket är en valmöjlighet inne i applikationen.
   
 • Leverans ger dig möjlighet att ta emot och returnera paket från e-handlare, både nationellt och internationellt. Tjänsten möjliggör även att du kan skicka paket direkt ifrån paketboxen. Denna tjänst kommer att lanseras under 2018. Tjänsten har två valbara betalmodeller, antingen 49 kr/hushåll/månad och ge full tillgång till samtliga funktioner eller 15 kr per tillfälle då paketboxen används. Betalmodell väljs inne i applikationen

 
 

Leveransrum

Qlocx skräddarsyr en lösning som passar det utrymme som finns tillgängligt i flerfamiljsfastigheten idag, exempelvis ett gammalt cykelrum eller förrådsutrymme. Leveransrummet inreds med numrerade hyllplan så att man enkelt kan hitta sitt paket. Leveransrummet möjliggör att man kan ta emot, returnera och skicka paket. Det finns inga begränsningar för hur stort/litet rummet kan vara. Det enda kravet är att det finns en dörr.

Leveransrummets säkerhet

 • Alla händelser loggas på person och tid
 • Endast de som har paket att hämta eller lämna får en digital nyckel
 • Leveransrummet har en övervakningskamera för att motverka att stölder sker