DinBox-Qlocx-installation5.png
DinBox-Qlocx-installation5.png

Privatpersoner


SCROLL DOWN

Privatpersoner


 

Qlocx utvecklar smarta digitala lås till enheter anpassade för paketleveranser.
Öppna enheten med mobiltelefonen och dela ut digitala nycklar till vem du vill, t.ex. leveransbudet som ska leverera ett paket eller grannen som ska låna ett verktyg när du inte är hemma.

 

Leveransbox

Paketbox

Leveransrum

 
 

Qlocx leveranstjänst

Qlocx bygger en leveranstjänst där antingen ”Qlocx” är ett valbart alternativ i kassan hos e-handlarna eller genom integrationer direkt med transportörerna där paket på väg till mottagare bokas om från hemleverans/postombud mottagarens Qlocx-enhet. Leveranstjänsten förädlas kontinuerligt mot visionen att mottagare ska kunna ta emot och returnera varor från världens alla e-handlare i sin Qlocx. Därför har vi gjort alla produkter framtidssäkrade för att klara av vidare uppdateringar av tjänsten.

Qlocx samarbetar med följande transportörer:


Aktörer som levererar idag

Movebybike logotyp.png
Best.png
United-Parcel-Service-logo.png
Bring.png

Kommer under 2019

 
PostNord.jpg
Schenker Logo.jpg
 

Med dessa transportörer hanterar vi paket från bl.a:

För att hantera paket från e-handlare som inte levererar med ovan transportörer så har vi gjort en speciallösning med cykelåkeriet Movebybike. Detta gäller för boende i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Uppsala där mottagarna får varor levererade och returer upphämtade med miljövänliga elcyklar direkt till sin Qlocx-enhet. 

Områdeskartor för respektive städer hittas på www.movebybike.se.

 
 

Vill du veta mer om leveranstjänsten?

 

 
 
 Bredd: 560 mm Djup: 400 mm Höjd:  1050 mm

Bredd: 560 mm
Djup: 400 mm
Höjd:  1050 mm

Leveransbox

Qlocx leveransbox för villor ersätter den vanliga brevlådan och är dimensionerad för att kunna ta emot upp till 90% av alla e-handelsleveranser. Leveransboxen öppnas via en mobilapplikation och genom applikationen kan man dela ut både permanenta och temporära digitala nycklar med två enkla knapptryck. Leveransboxen drivs på batterier (AA) som håller i ca 1 år där appen känner av när det är dags att byta batterier.

Med Qlocx leveransbox kan du nu börja ta emot leveranser genom att ge leveransbudet en digital engångsnyckel, dela saker med dina grannar, eller sälja saker på Blocket utan att du fysiskt behöver vara på plats för att möta köparen.

Leveransboxen kommer ha tre olika nivåer av funktionalitet.

 • Basic gör att du och din familj kan öppna leveransboxen med mobiltelefonen och använda den som en säker brevlåda. Med Basic kan du se alla öppningar som loggas i appen samt öka säkerheten på din post vilket minimerar risken för identitetsstölder. Basic är en gratistjänst och ingår i köpet av leveransboxen.
   
 • Delning ger dig fulla rättigheter att dela ut temporära och permanenta digitala nycklar på ett väldigt enkelt sätt till vem du vill, när du vill. Detta är en tjänst som alla med leveransbox kan uppgradera till för 9 kr/hushåll/månad.
   
 • Leverans ger dig möjlighet att ta emot och returnera paket från e-handlare, både nationellt och internationellt. Tjänsten kostar 50 kr/hushåll/månad.

Leveransboxens säkerhet

 • Alla händelser loggas på person och tid
 • Feedback i appen om dörren är öppen eller stängd
 • Låset klarar av dragkrafter upp till 6000 N
 • Markmonterings-kit för gjutning ingår i köpet

 
 
Dinbox:Qlocx-paketbox.jpg
 
 

Paketbox

Qlocx har i samarbete med det marknadsledande fastighetsboxföretaget Dinbox utvecklat en paketbox för flerfamiljshus. Paketboxen installeras enkelt i entrén och kan delas av alla boende i fastigheten. Den ökar inte bara bekvämligheten för de boende utan kan även höja värdet på hela fastigheten.

Paketboxen öppnas enkelt genom Qlocx mobilapplikation där mottagaren även kan följa och administrera alla sina leveranser. Då ett paket ska levereras bokas ett slumpmässigt valt fack som matchar paketets storlek. När leveransbudet har öppnat boxen och levererat paketet går automatiskt ett meddelande ut till mottagaren om vilket fack paketet blivit levererat i samt en digital nyckel till facket. Det är då endast mottagaren av paketet som har en nyckel till just det facket.

Paketboxen finns i flera storlekar, färger och material för att passa in i alla entréer. Läs mer om och beställ paketboxen på Dinbox hemsida.

Vi rekommenderar ett fack i paketbox per fem lägenheter.

Paketboxen har två nivåer av funktionalitet.

 • Delning ger dig fulla rättigheter att dela ut temporära digitala nycklar på ett väldigt enkelt sätt till vem du vill, när du vill. Används främst till att ge leveransbudet en digital engångsnyckel till ett paketboxfack för att genomföra en leverans, men också till att dela saker med andra utan att behöva mötas. Detta är en tjänst som alla med paketbox kan kan använda. Denna tjänst är gratis under 2018 men från och med 2019 kommer den kosta antingen 9 kr/hushåll/månad eller 9 kr per delningstillfälle vilket är en valmöjlighet inne i applikationen.
   
 • Leverans ger dig möjlighet att ta emot och returnera paket från e-handlare, både nationellt och internationellt. Tjänsten kostar 50 kr/paketförsändelse.

 
 

Leveransrum

Qlocx skräddarsyr en lösning som passar det utrymme som finns tillgängligt i flerfamiljsfastigheten idag, exempelvis ett gammalt cykelrum eller förrådsutrymme. Leveransrummet inreds med numrerade hyllplan så att man enkelt kan hitta sitt paket. Leveransrummet möjliggör att man kan ta emot, returnera och skicka paket. Det finns inga begränsningar för hur stort/litet rummet kan vara. Det enda kravet är att det finns en dörr.

Leveransrummet har en nivå av funktionalitet, vilket är Leverans

Leverans ger dig möjlighet att ta emot och returnera paket från e-handlare, både nationellt och internationellt. Leveransen utförs av Movebybike och finns tillgänglig i Stockholms innerstad. Tjänsten kostar 50 kr/paketförsändelse.

Leveransrummets säkerhet

 • Alla händelser loggas på person och tid
 • Endast de som har paket att hämta eller lämna får en digital nyckel
 • Leveransrummet har en övervakningskamera för att motverka att stölder sker