Paketbox


Qlocx har, i samarbete med det marknadsledande fastighetsboxföretaget DinBox, utvecklat en paketbox för flerfamiljshus. Paketboxen installeras enkelt vid entrén och kan delas av alla i fastigheten. Den ökar inte bara bekvämligheten utan höjer värdet på hela fastigheten. Leveranstjänsten pilottestas för närvarande med Best Transport och väntas lanseras under 2019. Det kommer då gå att abonnera på tjänsten och fram till dess kommer abonnemanget vara gratis. Paketboxen är idag framtidssäkrad för att kunna ta emot paket från samtliga transportörer och e-handlare som väljer att ansluta sig.

Paketboxen öppnas enkelt genom Qlocx mobilapplikation där mottagaren även kan följa och administrera alla sina leveranser. Då ett paket ska levereras bokas ett slumpmässigt valt fack som matchar paketets storlek. När leveransbudet har öppnat boxen och levererat paketet går ett meddelande automatiskt ut till mottagaren om vilket fack paketet blivit levererat till, samt en digital nyckel till facket. Det är då endast mottagaren av paketet som har en nyckel till just det facket.

Paketboxen finns i flera storlekar, färger och material för att passa alla entréer. Läs mer och beställ paketboxen på DinBox hemsida. För flerfamiljshus rekommenderas ett paketboxfack per fem lägenheter.

Paketboxens funktioner

Med paketboxar i fastigheten går det att ta emot paket från alla e-handlare som är uppkopplade mot Qlocx leveranstjänst när den lanseras under 2019. Paketboxen ger idag möjlighet att dela ut temporära digitala nycklar på ett väldigt enkelt sätt till vem du vill, när du vill. Delning av nycklar används främst för att dela saker med andra, exempelvis grannar eller kollegor, utan att behöva mötas. Även om leveranstjänsten kommer dröja lite ytterligare så är det en god idé att redan nu planera in paketboxen i fastigheten. Då är ni redo att ta emot leveranser så fort tjänsten implementeras.

För att leveranstjänsten ska fungera sömlöst till fastigheten ställer vi krav på att paketboxarna installeras i kombination med Qlocx passersystem i entrédörren, vilket gör att paketbudet kan komma in i fastigheten med handdatorn/mobilen för att nå paketboxarna och leverera paketen.

Paketbox i din fastighet

Är ni intresserade av en paketbox i er fastighet?
Kontakta då oss genom att begära en offert via länken nedan.