Vad är Qlocx?

qlocx personal

Digitalisering har under de senaste åren totalt förändrat hur vi konsumerar allt från matvaror till kläder, film och musik. Med ett enkelt knapptryck kan man nu boka sin utlandsresa, betala räkningarna eller sälja sin gamla cykel.

Trots all denna digitala utveckling kvarstår ett problem - leveranserna.

När man som privatperson köper en vara på nätet behöver man oftast vara hemma när budbäraren knackar på, annars blir man tvungen att gå till postombudet för att hämta sitt paket. Även i arbetslivet kan leveranser leda till avbrott i arbetet, ta till exempel en byggarbetare som måste lägga ned hammaren och gå till grinden när leveransbilen kommer för att lämna av byggmaterial.

Problemet med leveranser är något som vi på Qlocx själva har upplevt, både som i vårt privatliv och i tidigare anställningar inom byggindustrin. Så en vacker dag i 2016 slog vi våra huvuden ihop för att ställa oss frågan:

Behöver det här problemet verkligen finnas?

qlocx lås
Vårt svar blev att vi uppfann ett digitalt uppkopplat låssystem som styrs genom mobiltelefonen. När låset byggs in i familjens brevlåda, kontorets postfack eller byggprojektets leveranscontainer kan transportören leverera direkt vid dörren och behöver aldrig möta mottagaren för att kunna lämna av varorna. Allt som krävs är att båda har en mobiltelefon med Qlocx app. På så sätt blir köandet på postombudet ett minne blott och arbetet behöver inte störas av ankommande leveranser. Man hämtar varorna när det passar bäst och får dem levererade nära till hands.

Vi på Qlocx tar logistik och leveranser till den digitala tidsåldern och ser till att det är lika lätt att ta emot paket som att beställa dem. Det är just detta som alla våra produkter har gemensamt, oavsett om du är privatperson, kontorsanställd, byggarbetare eller transportör. Framtidens leveranser är redan här.

Qlocx - Deliveries Made Easy!

Vi arbetar bland annat tillsammans med: