leveransrum rot-projekt

Leveransrum för ROT-projekt


ROT-projekt ofta väldigt begränsade ytor att röra sig med. Ofta måste fordon och gångtrafik kunna passera ostört och får inte blockera omgivande bebyggelse. Tidspressen är högre än vid nybyggen, då förseningar kan leda till höga kostnader. Man vill därför kunna återuppta verksamheten så snart som möjligt. Det bästa sättet för att hålla nere kostnaderna och effektivisera projektet är att hålla projektet så kort som möjligt.

Ett exempel på ett sådant projekt är renoveringen av Kulturhuset i Stockholm som påbörjades vintern 2019. Ett byggprojekt kan inte blir mer centralt än så och eftersom väldigt många människor och fordon alltid rör sig i området var inte leveranscontainern ett alternativ. Med tanke på dessa omständigheter behövde entreprenören Skanska fråga sig -

"Hur kan vi genomföra ROT-projektet så snabbt och effektivt som möjligt?"

styrenhet rot-projekt

Skanska kom fram till att leveransmottagningarna åt upp mycket tid och kontaktade därför Qlocx. Vi tog då fram en smart logistiklösning som gör det möjligt att ta emot leveranser av material och varor som behövs till ROT-projektet direkt in i ett befintligt rum i fastigheten. Skanska valde att omvandla Kulturhusets underjordiska garage till ett uppkopplat leveransrum och på så sätt skapades helt plötsligt utrymme för alla leveranser som projektet behövde ta emot.

Det är inte svårt att komma igång med leveransrummet. Allt som krävs är ett ledigt utrymme i fastigheten och Qlocx styrenhet. Det är helt upp till projektet vilket utrymme man vill använda.

Qlocx logistiklösningar har tidigare visat sig spara mycket tid för byggprojekt, vilket är precis vad som är viktigt för ett ROT-projekt. NCC Herrjärva sparade exempelvis i genomsnitt 60 timmar i veckan bara på sin leveransmottagning jämfört med innan de tog in Qlocx lösning. För ett ROT-projekt kan en sådan besparing vara avgörande för om projektet blir klart i tid och att man slipper onödiga straffavgifter och förseningar.

Leveransrummet fungerar på precis samma sätt som leveranscontainern och kan ta emot materialleveranser från samma leverantörer som ett vanligt byggprojekt, exempelvis Hilti och Ahlsell.

Leveransrummets säkerhet

Alla händelser loggas på person och tid

Bara de som har paket att hämta eller lämna får en digital nyckel

Övervakningskamera monteras för att motverka att stölder sker

Skaffa leveransrum

Vill ni ha ett leveransrum för ert ROT-projekt?
Kontakta då oss genom att begära en offert via länken nedan.