Uppkopplad leveranscontainer

leveranscontainer

Effektivare bygglogistik

Gör era leveranser oberoende av byggets öppettider och personalens tillgänglighet!
Över hälften av ett byggprojekts leveranser består av mindre gods. Genom att enkelt integrera en leveranscontainer i staketet kring byggarbetsplatsen blir det möjligt för transportörer att leverera det mindre godset när som helst under dygnet utan att personalen på projektet behöver blir störd. När godset har levererats i containern skickas det automatiskt ut ett meddelande till rätt mottagare, exempelvis lagbasen, om att godset nu är på plats.


Så här fungerar leveranscontainern

Qlocx leveranscontainer har normalt två dörrar - en ut mot gatan och en in mot byggarbetsplatsen. Båda dörrarna är utrustade med vårt digitala lås som gör det möjligt att öppna med din mobiltelefon och transportörernas handdatorer. Fysiska nycklar och koder kommer därför aldrig behöva hanteras.Leverantören skeppar godset från sitt lager.
När godset ska levereras blir speditören tilldelad en digital engångsnyckel i sin mobiltelefon / handdator för att kunna låsa upp dörren till utrymmet.
När speditören levererat godset är nyckeln förbrukad och tas bort från mobiltelefonen
Samtidigt skickas en avisering till mottagaren om att godset nu blivit levererat.
Mottagaren kan därefter i lugn och ro hämta sitt gods när arbetet tillåter.

Leverantören skeppar godset från sitt lager.


När godset ska levereras blir speditören tilldelad en digital engångsnyckel i sin mobiltelefon / handdator för att kunna låsa upp dörren till utrymmet.


När speditören levererat godset är nyckeln förbrukad och tas bort från mobiltelefonen.


Samtidigt skickas en avisering till mottagaren om att godset nu blivit levererat.


Mottagaren kan därefter i lugn och ro hämta sitt gods när arbetet tillåter.


Fördelar

qlocx app

 • Ökad leveransflexibilitet.
  Leveranserna kan utföras när som helst under dygnet utan att mottagaren behöver vara på plats. På så vis elimineras alla bomkörningar och yrkesarbetaren på bygget slipper avbryta sitt arbete för att springa och kvittera godset.

 • Minskad olycksrisk.
  På lossningsplatserna sker många olyckor, runt hälften av alla allvarliga skador och dödsolyckor, och då varken transportören eller mottagaren behöver beträda någon av lossningsplatserna under leveranstillfället minskar både mängden fordon och yrkesarbetare. En undersökning visade en minskning med 67% på antalet leveransfordon inne på byggområdet efter att leveranscontainern infördes.

 • Minskat tryck på lossningsplatserna.
  Då leveranscontainern kan ta de flesta av byggets leveranser minskar trycket på lossningsplatserna.

 • Minskat materialsvinn.
  Qlocx håller koll på var leveransen befinner sig och meddelar mottagaren när den blivit levererad till containern. Mottagaren vet därmed alltid var och när godset anländer.

Kundreferenser


Skanska logotyp JM logotyp Arcona logotyp


Detta anser våra kunder och samarbetspartners om leveranscontainern


"Den personalfria lossningsplatsen är framtiden för våra arbetsplatser. Det är på lossningsplatsen som många av våra olyckor sker. Kan vi minska mängden fordon och yrkesarbetare på lossningsplatserna skapar vi en effektivare och säkrare arbetsplats."

Benjamin Lindén, Kategoriansvarig för Arbetsplatslogistik på Skanska.

"Den nya tekniken skapar förutsättningar för att effektivisera logistikkedjan, vilket inte minst är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi kan lossa snabbt och säkert utan att störa ordinarie verksamhet, och om vi kan leverera gods på kvällar och nätter slipper vi även bilköer."

Mats Grundius, VD på Schenker AB

"Leveranscontainern möjliggör att vi på Ahlsell kan garantera effektivare flöden med kortare ledtid på leveranser i olika projekt. Vi kan alltid leverera utan att störa vår kund i deras produktion och det gör det enklare att vara proffs!"

Anders Ivarsson, Chef för Bygglogistik på Ahlsell

"En av Hiltis målsättningar är att hjälpa våra kunder att driva en ökad produktivitet inom byggbranschen. Detta delvis genom våra produkter, men också genom vårt sätt att leverera och interagera med våra kunder. Vi ser det här som början på en spännande resa för oss och branschen."

Anders Orwinger, Service & Transport Manager på Hilti

"OLAB som transportör åt Ahlsell jobbar ständigt mot den allt tätare trafiken i Stockholm. Qlocx leveranscontainer möjliggör leveranser tider på dygnet när trafiken är mer gynnsam. Mottagaren blir automatiskt SMS-aviserad och har sin leverans redan när arbetsdagen börjar."

Magnus Odsjö, Kvalitetsansvarig på OLAB Transport

Qlocx leveranscontainer kan hyras av någon av våra samarbetspartners:

Vill du veta mer om hur leveranscontainern fungerar eller begära en offert?


GÅ TILL FORMULÄRET

Eller kontakta Björn på


Björn Nyckelgård